Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

Πριν ξεκινήσουμε ας δούμε μαζί τις 6 κατηγορίες ματιών και να δούμε αν όντως εντάσσεσαι στην κατηγορία των ατόμων με κουκουλωτά μάτια.

Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

 1. Monolids (μονό βλέφαρο). Είναι ένα σχήμα βλεφάρου που φαίνεται να μην έχει μια πτυχή που χωρίζει το βλέφαρο σε δύο μέρη. Αυτό το είδος ματιού συναντάται στους λαούς της Ανατολικής Ασίας. Τα Monolids μάτια χαρακτηρίζονται από το ότι το μάτι κάθεται στο ίδιο επίπεδο με το φρύδι και συνδέεται με ένα τέντωμα δέρματος χωρίς ορατή πτυχή.
 2. Upturned (ανοδικά μάτια) Έχουν εξωτερικές γωνίες που στρέφονται προς τα πάνω και είναι ψηλότερα από την εσωτερική γωνία. Γνωστά και ως «μάτια της γάτας», τα γυρισμένα μάτια γέρνουν προς τα πάνω, δίνοντας στο μάτι μια εξωτική εμφάνιση.
 3. Downturned (καθοδικά μάτια) Οι εξωτερικές γωνίες των γυρισμένων ματιών είναι χαμηλότερες από την εσωτερική γωνία.  Γνωστό και ως «βλέφαρο που κατεβαίνει», τα στραμμένα προς τα κάτω μάτια διαθέτουν ένα πάνω βλέφαρο που βυθίζεται για να συναντήσει την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων.
 4. Hooded (κουκουλωτά μάτια) Τα κουκουλωτά μάτια έχουν μια πτυχή δέρματος που καλύπτει εν μέρει (ή μερικές φορές πλήρως) το βλέφαρο. Εάν έχετε βλέφαρα με κουκούλα, μπορεί να μην μπορείτε να δείτε το βλέφαρό σας όταν κοιτάζεστε κατευθείαν σε έναν καθρέφτη. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με καπάκια με κουκούλα, ενώ κάποιοι τα αναπτύσσουν με την πάροδο του χρόνου με την ηλικία.
 5. Round (στρόγγυλα μάτια) Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για μάτια στρόγγυλα χωρίς ανοδική ή καθοδική φορά.
 6. Almond (αμυγδαλωτά μάτια) Τα μάτια σε σχήμα αμυγδάλου έχουν μικρότερο βλέφαρο και έχουν μεγαλύτερο πλάτος από ότι είναι στρογγυλά — ακριβώς όπως το αμύγδαλο! Αυτό το σχήμα ματιού λεπταίνει σε ένα σημείο από τον δακρυϊκό πόρο και το εξωτερικό μάτι. Το εξωτερικό μέρος του κερατοειδούς είναι γενικά κρυμμένο κάτω από το πάνω και το κάτω βλέφαρο.

  Πάμε να δούμε τι μάτια έχετε εσείς! Τραβήξτε μια ευθεία γραμμή στα μάτια σας και δείτε εάν οι εξωτερικές γωνίες τραβούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
  Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια
  Εάν δεν γυρίζουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω (γνωστοί και ως απλώς ευθείες), κάντε μια τελευταία ερώτηση στον εαυτό σας: Είναι ορατή η πτυχή σας;
  Αν η απάντηση είναι όχι, τότε έχετε κουκουλωτά μάτια, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι παρακάτω συμβουλές ισχύουν για εσάς, οπότε πάμε να ξεκινήσουμε!Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

  1.  Αγοράστε ένα καλό primer ματιών. Όσοι έχουν κουκουλωτά μάτια ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο πόσο εύκολα λερώνει και μουτζουρώνει το μακιγιάζ των ματιών τους, γι’ αυτό επενδύστε σε ένα καλό primer.
  2. Το ιδανικό είναι να βάφεστε με τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τη φυσική σας πτυχή με κλειστά μάτια.

 7. Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια
  3. Εφαρμόστε τη σκιά ματιών ακριβώς πάνω από το σημείο που σημειώνετε την πτυχή σας σε αντίθεση με τη φυσική πτυχή του βλεφάρου σας. Με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα δεν θα χαθεί όταν το μάτι σας είναι ανοιχτό

  4. Εάν είστε αρχάριοι στο να εφαρμόζετε σκιές ματιών, δοκιμάστε αυτήν την αλάνθαστη τεχνική σε ευθεία γραμμή.
  Πιάσε ένα μαντήλι και τοποθέτησε το στην εξωτερική γωνία της μύτης μέχρι το φρύδι σου. Εφαρμόστε τη σκιά ματιών από το κέντρο του ματιού σας κατευθείαν προς το μαντήλι.
  Θα δώσει στα βλέφαρα με κουκούλα την ψευδαίσθηση των ανασηκωμένων ματιών.

 8. Σύμφωνα με την Elle, οι καλύτερες βλεφαρίδες για μάτια με κουκούλα είναι οι φουσκωτές βλεφαρίδες που είναι πιο μακριές στη μέση. Αυτό με τη σειρά του θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια
  Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

  5. Εάν χρησιμοποιείτε ψεύτικες βλεφαρίδες, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό σχήμα για το μάτι σας! Σύμφωνα με την Elle, οι καλύτερες βλεφαρίδες για μάτια με κουκούλα είναι οι φουσκωτές βλεφαρίδες που είναι πιο μακριές στη μέση. Αυτό με τη σειρά του θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα.

  6. Αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε το άνω μέρος του φρυδιού σας, χρησιμοποιήστε ματ αποχρώσεις.

  Οποιεσδήποτε αστραφτερές αποχρώσεις θα αντανακλούν το φως και θα κάνουν τα πράγματα να φαίνονται μεγαλύτερα από ό,τι είναι, οπότε αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή μακριά από την κουκούλα, διατηρήστε τη λάμψη στο μέρος του καπακιού σας που πραγματικά κινείται.

  Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια
  7. Επενδύστε σε αδιάβροχη mascara.
  Δεδομένου ότι οι βλεφαρίδες σας αγγίζουν συχνά το κόκκαλο του φρυδιού σας, δεν θέλετε μια μάσκαρα που θα μουτζουρώνει. Επιπλέον, οι μακριές βλεφαρίδες ανοίγουν τα μάτια με κουκούλα σε μια στιγμή.

  8. Το cat eye εφέ είναι ίσως ο μεγαλύτερος αγώνας για κυρίες με μικρά βλέφαρα, αλλά εδώ σας έχω ένα γρήγορο και εύκολο κόλπο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και η επιτυχία είναι σίγουρη!

  Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

  9. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα cut crease,το οποίο δημιουργεί μια ψηλότερη πτυχή στο βλέφαρό σας.

  Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

  10. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι φωτεινό σε χρώμα, φροντίστε να φέρετε τη σκιά πάνω από την κουκούλα για να μεγιστοποιήσετε το χρώμα και το αποτέλεσμα. Διαφορετικά, το χρώμα θα παγιδευτεί στην πτυχή του βλεφάρου σας.

  Μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

  Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια και δείτε όντως διαφορά μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε το άρθρο μου και φυσικά να με ακολουθήσετε στα social media!!!

  Much love,
  Eirini

Κλείστε το ραντεβού σας κι ελάτε να δημιουργήσουμε το τέλειο Makeup look!!
Eirini’s beauty bar, Κύπρου 30-Συκιές, 6976063660