Τι είναι το Microblading;

Τι είναι το Microblading λοιπόν. Η τεχνική του Microblading, απευθύνεται σε όσες κι όσους επιθυμούν να διορθώσουν το σχήμα των φρυδιών τους.  Η μέθοδος microblading δεν έχει σχέση με το μόνιμο τατουάζ αλλά ανήκει στη κατηγορία του ημιμόνιμου μακιγιάζ. Η μέθοδος δεν απαιτεί να αφαιρέσουμε τις φυσικές τρίχες, όπως πολλοί πιστεύουν. Αντίθετα σχηματίζουμε μια προς μια νέες τεχνητές τρίχες (γι’αυτό ονομάζεται και τεχνική τρίχα-τρίχα) μέχρι να πετύχουμε ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα για τα φρύδια. Το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό που είναι αδύνατον να καταλάβει κάποιος ότι οι τρίχες έχουν δημιουργηθεί και δεν είναι φυσικές!

Πάμε όμως να δεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Microblading:
  1. Αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο ημιμόνιμου μακιγιάζ αν κι εφόσον γίνει σε πιστοποιημένο ινστιτούτο και η τεχνίτρια είναι επαρκώς εκπαιδευμένη σε διάφορες τεχνικές.
  2. Πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις πριν κάποιος μπει στη διαδικασία του Microblading. Το δέρμα του πελάτη θα πρέπει να είναι αρκετά σφριγηλό και ελαστικό. Συνήθως δεν προτείνεται σε κυρίες άνω των 45 ετών με ώριμη επιδερμίδα. Ο ιδανικός τύπος δέρματος είναι το κανονικό, καθώς η λειότητα της επιδερμίδας είναι κατάλληλη για να μπορέσει η ειδικός να σχεδιάσει λεπτές τριχούλες που θα προσομοιάσουν με τις φυσικές σου και, κυρίως, θα διατηρηθούν με την πάροδο του χρόνου.
  3. Ο τρόπος με τον οποίο εισχωρεί η χρωστική στο δέρμα είναια πλός και γίνεται με τη βοήθεια μιας πένας όπου πάνω της προσαρμόζονται ειδικές λεπίδες (blades). Υπάρχουν διαφόρων ειδών λεπίδες και διαφόρων μεγεθών. Το πιο σύνηθες είναι μια λεπίδα να αποτελείτε από 12 και πάνω, μικρά βελονάκια. Αφού προσαρμοστούν στο πενάκι χαράσουν απαλά το δέρμα δημιουργώντας το εφέ της τρίχας.  Προσοχή οι χρωστικές πρέπει να εισχωρούν στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος ώστε να μην αφήσουν τραυματισμούς ή ουλές. Μόνο τότε θα είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Αν η χρωστική εισχωρήσει πιο βαθιά οι σχεδιασμένες τρίχες θα απλώσουν και με την πάροδο του χρόνου και θα γκριζάρουν υπερβολικά. Κατά την εφαρμογή γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού και ο πόνος είναι σχεδόν μηδενικός.
  4. Το Microblading δεν είναι κατάλληλο για κάθε τύπο φρυδιών. Αν κάποιος πάσχει από αλωπεκία ή έχει σοβαρή έλλειψη τριχών στην περιοχή, το Microblading δεν θα τον καλύψει. Για να δείξει γεμάτο το φρύδι θα πρέπει να συνδυαστεί με την τεχνική της σκίασης με μηχάνημα.
  5. Υπάρχουν περιπτώσεις πελατών που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στη συνεδρία του Microblading. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ενημέρωση πως δεν επιτρέπεται το Miroblading σε περιοχές με αλλοίωση δέρματος, μελάνωμα, έρπη, λεύκη, λύκο, ψωρίαση, σε άτομα με βηματοδότη, σακχαρώδη διαβήτη, τάση για χηλοειδείς σχηματισμούς καθώς και σε άτομα που κάνουν λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων (θρομβοφιλία). Επίσης δεν επιτρέπεται στην περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού. Επίσης υπάρχουν κάποιες κατηγορίες πελατών στις οποίες τοπ Microblading δεν είναι απαγορευτικό, αλλά δεν προτείναι. Αυτές οι περιπτώσεις είναι άτομα με: ευαίσθητο δέρμα, που έχουν αυξημένη εφίδρωση και λιπαρότητα δέρματος, με διεσταλμένους πόρους,  με ευρυαγγείες, πολύ ξανθά άτομα ή σε άτομα που έχουν εφαρμόσει το microblading πάνω από 3 φορές στο παρελθόν, σε άτομα με μερική ή ολική αλωπεκία. Επίσης δεν συνιστάται σε ηλικίες ανω των 45 ετών.
  6. Τέλος η διάρκεια του εξαρτάται από το δέρμα και από το κατά πόσο θα ακολουθηθούν σωστά οι οδηγίες του aftercare. Μια μέση τιμή αυτοτελής διάρκειας του είναι από 6 μήνες έως 12 μήνες

Κλείστε το ραντεβού σας κι ελάτε να δημιουργήσουμε τα πιο όμορφα φρύδια!!!
Eirini’s beauty bar, Κύπρου 30-Συκιές, 6976063660