Μακιγιάζ για γάμο Θεσσαλονίκη

Μακιγιάζ για γάμο Θεσσαλονίκη

Ως makeup artist δέχομαι συχνά το ερώτημα του αν είναι εντάξει η νύφη να φορέσει κόκκινο κραγιόν στα χείλη την ημέρα του γάμου της.  Η απάντηση μου είναι θετική, με κάποια “αλλά”, που πάντα δικαιολογώ και που θα κάνω ευθύς αμέσως και για εσάς. Φυσικά να μην ξεχνάμε πως η καθεμιά μας μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει σε όλα τα επίπεδα. Το σημαντικό είναι να νιώθουμε ωραία με ό,τι κι αν επιλέγουμε.
Πάμε όμως να δούμε τις παγίδες που πάντα επισημαίνω ως προς τα έντονα και δη κόκκινα κραγιόν.

Μακιγιάζ για γάμο Θεσσαλονίκη

Φορώντας ένα έντονο κραγιόν μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλά εμπόδια την ημέρα του γάμου. Αυτός είναι ο λόγος που οι νύφες, στην πλειοψηφία τους, επιλέγουν παραδοσιακά μια απαλή απόχρωση όπως γυμνό ή φυσικό ροζ. Λιγότερη συντήρηση του κραγιόν σημαίνει μικρότερο ρίσκο (και άγχος). Ταυτόχρονα, αν το κόκκινο δεν είναι η χαρακτηριστική ωραία και πλούσια απόχρωση, μια νύφη διατρέχει τον κίνδυνο να μετανιώσει τα επόμενα χρόνια.

Επιλέξτε ένα φορέσιμο κόκκινο

Όταν πρόκειται για κραγιόν, το κόκκινο είναι έχει ένα ολόκληρο φάσμα ποικιλίας, από μόνο του. Από λαμπερά, παπαρουνί, πορτοκαλί-κόκκινα, έως κλασικά κόκκινα,  βαθειά κόκκινα και vampy κόκκινα που συνορεύουν με το μπορντό. Όπως βλέπουμε υπάρχει πραγματικά ένα κόκκινο για όλους. Αν γνωρίζετε τι σας πηγαίνει,τότε τέλεια. Πιθανότατα θα είστε ήδη σίγουροι για αυτό. Αλλά αν όχι, το ιδανικό είναι να δοκιμάσετε πρώτα να πειραματιστείτε με μια πιο σκούρα παραλλαγή. Ένα πιο σκούρο κόκκινο είναι κομψό, κλασικό και εκλεπτυσμένο και δεν φωνάζει «σέξι». Αυτό είναι που το κάνει πιο φορέσιμο από ένα κλασικό κόκκινο. Εναλλακτικά, ένα διασκεδαστικό, ηλεκτρικό κόκκινο τσίλι φαίνεται μοντέρνο και παιχνιδιάρικο, ενώ φωτίζει όμορφα την επιδερμίδα.

Εξασκηθείτε στο σπίτι

Κάθε ειδικός ομορφιάς θα είχε τις ανάλογες συμβουλές για να βρείτε το ιδανικό κόκκινο κραγιόν για εσάς, αλλά στο τέλος της ημέρας είστε αυτός που το φοράει και η γνώμη σας είναι η μόνη που έχει πραγματικά σημασία. Επενδύστε αρχικά σε μίνι κραγιόν σε αποχρώσεις που σας αρέσουν και δοκιμάστε τα στο σπίτι. Δοκιμάστε εάν παραμένουν σταθερά στο φαγητό/ποτό και πώς ξεθωριάζουν και ελέγξτε αν φωτογραφίζει όμορφα ή διαβάζονται διαφορετικά στην κάμερα.

Μακιγιάζ για γάμο Θεσσαλονίκη

Μην επιλέξετε για κάτι με το οποίο αισθάνεστε άβολα 

Ποτέ μην συμβιβάζεστε με κάτι στο οποίο δεν αισθάνεστε εντελώς άνετα. Αυτό θα επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας και θα προκαλέσει περιττό άγχος. Ως μέλλουσα νύφη, θα έχετε ήδη αρκετό άγχος, μην προσθέτετε επιπλέον.

Κάντε στρώσεις με τα προϊόντα για τα χείλη σας ώστε να διαρκέσουν

Όταν διαλέξετε το χρώμα που σας αρέσει προσπαθήστε να το εφαρμόστε την όπως θα έκανε ένας make-up artist. Εφαρμόστε μια στρώση σε όλα τα χείλη (όχι μόνο στις γραμμές των χειλιών), απλώνοντας ένα ματ κραγιόν με ένα πινέλο χειλιών. Στη συνέχεια, για να επιτύχετε ευκρίνεια, περιγράψτε την άκρη των χειλιών σας με concealer. Τέλος, ψεκάστε με ένα setting spray, σπρέι ρύθμισης μακιγιάζ.

Κάνε το σαν επαγγελματίας

Μπορείς να απλώσεις το κραγιόν σου κατευθείαν από τη θήκη του,όμως έχε κατά νου πως  θα έχεις πολύ περισσότερη διάρκεια εάν εφαρμοστεί με ένα πινέλο για τα χείλη. Επίσης μην εφαρμόζετε το κραγιόν  στο εσωτερικό των χειλιών σας καθώς είναι σίγουρο πως θα μεταφερθεί στα δόντια σας. Έξτρα tip. Πάρτε ένα χαρτομάντιλο και σκουπίστε το ανάμεσα στα χείλη σας ως το τελευταίο βήμα. Η κίνηση αυτή θα κλειδώσει το χρώμα!

Για ό,τι χρειαστείς, θα χαρώ να βοηθήσω!

Eirini’s beauty bar
📍 Κύπρου 30, Συκιές
☎️ 6976063660